Брегзит убио тоблероне

Агенције
Брегзит убио тоблероне

Чувене тоблероне ће промјенити облик и грамажу, али им цијена остаје иста. Компанија се правда, потрошачи нису баш срећни.

Компанија Монделез ријешила је да повећа простор између чувених троугластих дијелова чоколада тоблерона и тако наљутила муштерије у Великој Британији. Њима се никако не свиђа нови облик и кажу да желе своје троугласте тоблероне назад.

Описали су овај потез као погрешан, смијешан, глуп и непотребан или као једноставно глуп.

Из компаније кажу да су се одлучили на овај потез због поскупљења сировина, због чега су морали или да смање грамажу чоколадица од 400 и 170 грама или да им повећају цијену.

"Одлучили смо да је боље да промјенимо облик да бисмо задржали цијену за муштерије", рекли су из Монделеза.

"Разумијем логику у смањивању грамаже, али зашто толики простор између троуглова? Мислим да изгледа глупо. Могли су само да скрате таблу и задрже оригинални дизајн", каже Ли Јаркер.

Филип Џозеф каже да се многи осјећају преварено, јер када је купе, очекују нормалну чоколадицу, а у ствари добијају њену половину.

"Стварно је веома глупо да промјене облик односно свој заштитни знак. Ако су стварно толико забринути за муштерије, требало је прво њих да консултују", каже Ричард Кристијано.

"Ово је вјероватно једна од најглупљих корпоративних одлука свих времена", рекао је Михаел Тат.

"Крајње смијешна одлука, никада више их нећу купити", каже Алистар Калдер.

Компанија је такође негирала тврдње да ова одлука има везе с одлуком Британије да напусти ЕУ, али је признала да то није помогло. Ни ту муштерије нису остале дужне: "Брегзит је убио тоблероне", тврде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана