Натали Диздар: Увијек сам лијепо дочекана у Београду

Тањуг
Натали Диздар: Увијек сам лијепо дочекана у Београду

БЕОГРАД - Хрватска поп музичарка Натали Диздар гостоваће 26. новембра у клубу Битеф Арт Кафе у Београду након две године од последње посјете, а за Тањуг истиче да се веома радује повратку у престоницу Србије, јер је овде увијек лепо дочекана, са пуно добре енергије уз опуштену атмосферу.

„Јако волим свој посао, поготово последњих пар година откад сам се и ауторски остварила. Нема бољег осећаја за мене него преточити у музику и креативност све што ми се догађа у животу и онда још доживјети спој и повезивање са људима који то слушају”, изјавила је певачица.

Открила је да су карте за београдски концерт готово распродате, тако да мисли да је осећај обостран, да се публика и ње јако ужелела.

Натали и њен бенд извешће познате хитове „Странац”, „Замијенит ћу те горим”, „Гријех”, „Мјесто за једно”, „Нећеш ме, зар не”, као и свој нови сингл „Кад мислим на то” и остале пјесме које је недавно реализовала у оквиру пројекта „БЕТИ”.

Наведени материјал ће изаћи као мини албум, односно ЕП на пролеће 2022, а припреман је током пандемије. Управо у раду на овом пројекту, Натали је размишљала да мало мења или мјеша жанрове, да не остане само на поп музици.

„Све је заправо готово и чекамо најбољи тренутак за лансирање. Иначе, БЕТИ је сарадња са момцима из бенда „Маyалес”, Луком Гецеком и Владом Мирчетом, на шта сам јако поносна. Цијела идеја је и била да радимо нешто мало другачије од наших самосталних пројеката, да измјешамо жанрове и одемо у неки мини музички излет”, објаснила је Диздар и приближила материјал ријечима да ту има елемената рокенрола, психоделије и електронике.

Такође је открила да ће почетком наредне године изаћи још нешто другачије од оног што ствара, а то је сарадња са чланом мистичне електро поп групе „Нипплепеопле” из Хрватске, која је гостовала два пута у Београду, а идентитете тог музичког дуа нико не зна, будући да наступају под маскама.

Тако да ће за поп даму бити нових песама, албума и изненађења.

Након бројних летњих и јесењих наступа, Натали креће на регионалну турнеју коју започиње у Београду, у Битефу, где је и гостовала 2019. године.

Музичарка је објавила три студијска албума, од којих је први „Натали Диздар” (2005) за дискографску кућу „Цроатиа Рецордс”, а остали за издавача „Агапа” - „Пронађи пут” (2009) и „Илузије” (2017), као и живи албум „ЗКМ Ливе” (2012), са концерта у Загребачком казалишту младих.

Управо тај последњи споменути је био веома атрактиван, и можда би умјетница жељела да понови снимање лајв албума, у неком другом граду, као што је Београд, управо у Битеф Арт Кафе клубу.

„То је био стварно велики пројекат и изазов са огромном организацијом на којој се радило мјесецима и не знам да ли се башможе поновити. Можда за пар година буде простора за такву нову такву причу, али за сада не. У Београду ћемо уживати само ми који се нађемо 26. новембра у Битефу”, са осмјехом је нагласила музичарка.

На почетку каријере је већ освојила чувену награду „Порин” за најбољег дебитанта, док је њена песма „Не дај се” постала најуспешнији сингл у Хрватској 2004. године.

Први албум крајем 2005. године изабран је у 10 најбољих хрватских албума године по избору музичких критичара магазина „Јутарњи лист”, а имала је чак осам номинација за „Порин 2006”.

Музичарка и пјевачица је активна у каријери од 2004. године, од споменутог хита „Не дај”, а на то она каже да јој се некад чини да је време пролетило брзо да није ни осетила, а опет и као да је било спорије.

„Добро је све тако како јесте, за мене. Нешто бих сигурно мјењала, али никад о томе не размишљам. Окренута сам према садашњости и евентуално некој скорој будућности. Осјећам да сам на месту на којем треба да будем и тако је најбоље. Изазови су и даље преживјети ову пандемију, сачувати здрав разум и добар осјећај”, закључила је Натали Диздар пред нови концерт у Београду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана