Mанекенку Kендал Џенер тужили за 150.000 долара због спота на Инстаграму

ГС
Mанекенку Kендал Џенер тужили за 150.000 долара због спота на Инстаграму

Спорни видео је наводно снимљен током њене посјете Њујорку у септембру прошле године

Случај је сличан многим другим поступцима који су покретани због објава на друштвеним медијима.

Кендал Џенер, амерички супермодел и звезда реалити емисије “Дружење са Кардашијанима”, суочена је са тужбом због објављивања деветосекундног видеа о себи на Инстаграму, преноси Бласт.

Према документима из савезног суда до којих је дошао вебсајт који се бави познатима, њујоршка фотографкиња Анђела Ма, тужи 24-годишњу звијезду због кршења ауторских права.

Ма је рекла да је снимала док је Џенер била у посјети Њујорку. Потом је видео регистровала у америчкој канцеларији за ауторска права. Њујорчанка оптужује Џенер да је 13. септембра 2019. године објавила снимак на Инстаграму без да је добила дозволу или чак обавјестила власника ауторских права.

Тужитељка тврди да се вредност дјела, које је прегледано скоро 23 милиона пута, смањила када га је манекенка бесплатно подјелила са својих 128 милиона сљедбеника на Инстаграму.

Ма тренутно тражи 150.000 долара одштете за штету коју јој је Џенер нанијела.

Џенер није прва позната личност која је тужена због постова на Инстаграму. Глумица Ребел Вилсон недавно се нагодила за 150.000 долара у парници због фотографије на Инстаграму, преноси Бласт.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана