Кич текст и пискав глас: Најзаразнија пјесма икад настала је прије 25 година ВИДЕО

ГС
Кич текст и пискав глас: Најзаразнија пјесма икад настала је прије 25 година ВИДЕО

Кич текст и високо-тонски вокал учинили су песму "Барби Грл" поп-денс групе Aква хитом прије 25 година када је први пут објављена.

Преко милијарду прегледа на Јутјубу говори да је још увек итекако популарна што потврђује и нови филм "Барби" Грете Гервиг.

Управо је тај филм довео до тога да пјесма поново уђе у фокус, а фанови су се питали да ли ће она бити дио саундтрека. Одговор је да неће што и не чуди јер је Мател тужио групу Аљва у 90-има, и изгубио.

Чланови бенда огласили су се поводом коришћења њихове песме у предстојећем наслову са Рајаном Гослингом и марго Роби.

Лин Нистром сматра да би кориштење песме "Барби Гирл" у филму било превише немаштовито, а Сорен Растед сматра цијелу ту ситуацију забавном.

"Требало би да кажемо да смо то одбили. Рајан Гослинг није довољно добар", рекао је за Варајети.

Но упркос томе, радују се филму.

"Потпуно разумем зашто је нису употребили", наставио је Нистром: "Али то ће нам привући много пажње, без обзира на све."

"Било је пуно наслова о пластичним операцијама у то време, што је утицало на нас"

Што се тиче високог тона у пјесми, чланови бенда рекли су да се "у то вријеме није користио аутотјун па је напросто требало погодити тај тон".

Критичари су кроз године придавали разна значења стиховима, али Aква је само жељела да направи заразну пjесму, преноси Б92.

"Било је пуно наслова о пластичним операцијама у то вријеме, што је утицало на нас, али заправо смо само хтјели да направимо забавну песму. Нисмо толико размишљали о томе. Заразан дио пjесме је одлично функционисао", рекли су чланови бенда.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана