Илон Маск тајно добио близанце са сарадницом

ГС
Илон Маск тајно добио близанце са сарадницом

Судски документи до којих је дошао Инсајдер показују да је технолошки могул Илон Маск у тајности добио близанце прошлог новембра са једним од својих највиших руководилаца, Шивоном Зилис. Маск, који је био отворени заговорник доношења више беба на свијет, сада има деветоро познате деце.

У априлу су Маск (51) и Зилис (36) поднели петицију за промену имена близанаца како би "имали презиме свог оца и задржали презиме мајке као део средњег имена". Налог је одобрио судија у Остину, у Тексасу, овог маја.

Маск и Зилис нису одговорили на питања медија за коментар.

Маск је најбогатија особа на свету, са процењеном нето вредношćу од око 220 милијарди долара. Он је на челу четири компаније: произвођача електричних возила Тесла, произвођача свемирских летелица СпацеX, покретача за изградњу тунела "Тхе Боринг Цомпанy" и компаније Неуралинк за иОве године је најавио планове за куповину Твитера за 44 милијарде долара, иако је договор одложен због онога што је извршни директор Тесле описао као неколико нерешених ствари. Инсајдер је у мају известио да је СпацеX платио стјуардеси компаније 250.000 долара да би ćутала након што је навела да јој је Маск отворено предложио секс.

Шивона Зилис је звјезда у успону у Масковом царству. Рођена у Маркхаму, Онтарио, дипломирала је економију и филозофију 2008. на Јејлу, гдје је такође била голман у женском хокејашком тиму. Доживотна спортисткиња, сликана је на друштвеним мрежама како сурфује, а ту су и зип-лајнинг и пењање по леду. Након што је започела своју каријеру у IBM-у, придружила се фонду ризичног капитала Блумберг Бета у раној фази, где је водила улагања у податке и Тренутно је на позицији директора операција и специјалних пројеката за Неуралинк, где је Маск ко-извршни директора. Раније је радила као пројектни директор у канцеларији генералног директора. Недавно је представљена као једна од особа које је Маск могао да искористи за вођење Твитера након његове аквизиције.

Зилис је живјела у Сан Франциску пре него што је у августу купила кућу у затвореној заједници у Остину, отприлике три месеца пре него што су близанци рођени. Веб страница за некретнине процењује да куcћа вреди више од 4 милиона долара. Маск је рекао да је његова примарна резиденција модуларна куcћа од 50.000 долара у Бока Чики, у близини лансирног постројења компаније "SpaceX" у Јужном Тексасу, али су у судским документима Маск и Зилисова навели исту адресу - кућу од више милиона долара - у Остину. Маск проводи више времена у Остину након што је отворио Теслину нову Гигафабрику у Тексасу на периферији града.

Зилисова дијели многе Маскове интелектуалне страсти, укључујући путовања у свемир, и, пре свега, вјештачку интелигенцију. Чини се да имају сличан смисао за хумор — обоје су твитовали безобразне референце на Маскову омиљену криптовалуту, догецоин. Била је ватрени бранилац Маска пред критикама у више наврата, машинско учење. Била је на Форбсовој листи "30 Under 30" у категорији ризичног капитала 2015, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана