Харијева послиједња краљевска дужност прије периода транзиције

Тањуг
Харијева послиједња краљевска дужност прије периода транзиције

ЛОНДОН - Британски принц Хари први пут је данас учествовао на јавном догађају, откако је краљица Елизабета испунила његову жељу и жељу његове супруге Меган да се повуку из краљевског живота и воде независнији живот.

Принц Хари, шести по реду на пријестолу, посматрао је дјецу која су играла рагби у дворишту Бакингемске палате, пренио је Ројтерс. 

Тај догађај је Харијева последња краљевска дужност прије него што он и Меган почну период транзиције, наводи агенција. 

Британска краљица Елизабета Друга саопштила је да се сагласила са жељом принца Харија и његове супруге Меган да воде независнији живот и током "кризном састанка" договорен је прелазни период током којег ће војвода и војвоткиња од Сасекса проводити време у Канади и Великој Британији.

Краљица је истакла да "апсолутно подржава" њихову жељу да створе нови живот као млада породица, али да би више вољела да и даље у потпуности обављају своје краљевске дужности. 

"Иако бисмо више вољели да они у потпуности обављају дужности чланова краљевске породице, поштујемо и разумемо њихову жељу да имају независнији живот као породица", поручила је краљица и додала да Хари и Меган остају цењени чланови њене породице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана