Давид Гобац, Психомодо поп: "Стално сам се шминкао и пресвлачио"

ГС
Foto: Скриншот

Психомодо поп је био први бенд из региона који се појавио на МТВ-ју 1988. године, а могу да се похвале и тиме да им је некада пратеће вокале пјевала глумица Мира Фурлан.

Група Психомодо поп, заједно са својим фронтменом Давором Гопцем, већ више од 30 година осваја сцену својом бескомпромисном свирком и увјерљивим наступима.

Били су први бенд с ових простора који се појавио на МТВ-ју 1988. године, а могу се похвалити и тиме да им је некада пратеће вокале пјевала глумица Мира Фурлан.

Пјевач групе Психомодо поп Давор Гобац је још одмалена показивао интересовање за сцену.

Како каже, код куће се стално пресвлачио и шминкао, па је било јасно да нагиње ка перформансу. Иако би неко можда помислио да су то биле јасне индиције да постане глумац, он признаје да кроз музику и рок ипак највише може да се изрази.

"Можда бих и постао глумац да није било рокенрола, али сам схватио да кроз рок могу највише да се изразим и да сам највише свој на сцени док изводим своје песме с бендом, са својим момцима. Бавио сам се глумом, глумио сам у неким серијама и било је забавно, али ја сам пре свега рок певач", каже Гобац.

Повремено направи излет с музичке на сцену у позориште или телевизијски шоу.

Тренутно је дио представе "Романса о три љубави", Антуна Шољана, у којој је отпјевао неколико пјесама.

"Морам да кажем да нисам много радио за позориште, можда ту и тамо који сонг, тако да не могу рећи како ми је да радим у позоришту. С друге стране ми доста значи, драго ми је да сам и то радио у животу и, као што се види, била је то пријатна сарадња", рекао је он.

Воли га и телевизија, па се између осталог може видјети као члан жирија у шоуу Тhe Voice Хрватска или у РТЛ-овом забавном шоуу Ма лажеш.

Не крије да највише воли музичке наступе са својим бендом, али признаје да је пандемија лоше утицала на извођачку форму целог бенда.

"Прошле године изгубили смо целу турнеју и кад је овог лета поново кретало свирање, а имали смо збиља доста концерата, више него што смо се надали, на неколико првих било је мало весело док нисмо вратили кондицију. Онда смо ушли у одличну фазу и сад, кад смо се захуктали и у супер смо форми, е сад је опет мало затишје, па ће ваљда око Нове године бити нешто", каже Гобац.

Важно је да се одржава добра енергија на бини, а у томе му помаже вјежбање којим одржава добру форму и кондицију.

"Ујутро идем да вежбам, јер ми је то заиста битно због енергије коју правимо на бини. Мислим да бубњар и ја имамо физички најзахтевније улоге. Веома је захтевно да се скаче и виче два сата на сцени. Тако да ми то доноси неку снагу и чврстину па то могу да поднесем. А кад је реч о здравој исхрани, није баш да једем смеће, али није ни да пазим шта једем. Једем и слатко, волим и масно и тако", каже он и додаје:

"Сигурно живим нормалније него кад сам био млађи иако ту и тамо човек се опусти мало, не? Али доста ми је важно да одем да тренирам радним даном не дуже од сат времена и мислим да ми то баш помаже", рекао је Гобац.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана