Славни глумац Мајкл Кејн иде у пензију

Глас Српске
Славни глумац Мајкл Кејн иде у пензију

Познати британски глумац Мајкл Кејн открио је да је “свијет почео да му се затвара како се приближавао 70. години “. Онда му је са понудом да се појави у његовом филму “Бетмен: Почетак” дошао редитељ Кристофер Нолан. Тим филмом, како каже, поново је “започео” своју каријеру.

Кејн је изјавио да је своје најбоље филмове снимио управо у седамдесетим годинама, као и да је заправо тек у осмој деценији започео нови дио живота као старији глумац.

- Када дођеш до 70. или 75. године  мислиш да је све готово. Ја сам тада направио седам најбољих филмова у којима сам икада глумио - рекао је Кејн.

На томе је, указао је, захвалан Кристоферу Нолану, који га је ангажовао у филмовима “Бетмен: Почетак”, “Мрачни витез” и “Престиж”.

- Свиђа ми се тај човјек. Сматрам га својим срећном звијездом - истакао је легендарни Британац, који је глумио у више од 167 филмова.

Он, међутим, упркос поменутом “оживљавању” каже да би ускоро могао да оде у пензију. Кејн и даље често хода помоћу штапа, након што је у марту сломио чланак. Прошле године је изјавио да се окренуо здравијем начину живота, јер се боји карцинома. Због тога је престао да пије, почео је да пази на исхрану, а подршку у свему му је пружила супруга Шакира (71).

- Нису ме још пензионисали, али осјећам да ми се ближи крај. Устајање у 6.30 и учење напамет дијалога у ствари није моја идеја раја - објаснио је Кејн.

Предстојећи филмови, у којима ћемо имати прилику да гледамо легендарног Мајкла Кејна су “Краљ лопова” и “Четворо дјеце и то”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана