Прсти на ногама откривају какви сте љубавници

Агенције
Прсти на ногама откривају какви сте љубавници
Прсти на ногама откривају какви сте љубавници

Древни Кинези вјеровали су да прсти на ногама откривају много о човјеку - да ли је рођени вођа, какав је љубавник, да ли је добар материјал за брак...

Осим тога, и ширина стопала има неко значење

Палац

Ако је дужи од осталих прстију на стопалима, ради се о паметном и креативном човјеку који је пун нових идеја. Онај који има такав палац неће пуштати проблеме да расту, већ ће покушати да их ријеши на све могуће начине. Мана им је то што се тешко концентришу на једну ствар, па понекад нешто започну, а не изведу до краја, преноси 24sata.hr.

Ако је палац једнаке дужине као остали прсти или мрвицу дужи, то показује да је мушкарац способан да ради више ствари истовремено, одличан је организатор и добар је шеф. Човjека са оваквим палцем краси шарм.

Други прст

Древни Кинези су вjеровали да дужина овог прста показује да ли је неко рођени вођа - што је дужи, више је особина које су показатељи правог вође. Ако је овај прст дужи од осталих, ради се о човjеку који не може дуго да сjеди на једном мjесту, динамичан је. За жене с таквим прстом се вjерује да су склоне да наређују својим мужевима, па у давна времена нису биле пожељне за снаје.

Ако је други прст краћи од осталих, указује на смиреног човjека који ће се ријетко жестоко хватати у коштац с рјешавањем проблема. Он ће мирно промотрити проблем са свих страна и тек ће се тада одлучити да нешто предузме. Овај човјек цијени живот у хармонији и поштењу, а ужасава се људи који су у стању да газе по другима како би дошли до циља.

Средњи прст

Овај прст је за Кинезе посебан, јер се из њега најбоље види душевно стање и нечији карактер. Сматрају да је он повезан са животном енергијом.

Ако је дугачак, то значи да је човјек врло енергичан и предузимљив, а што је тај прст дужи веће су шансе за успјех у каријери. Мана им је што понекад могу занемаривати породицу и пријатеље због жеље да успију у послу.

Кратак средњи прст карактерише човјека којем су у животу важне ситне радости, породица и пријатељи. Посао не сматрају толико битним да би због њега требало да занемари све остало.

Четврти прст

Ако је дугачак и раван, ради се о човјеку којем је породица на првом мјесту у животу. Врло је брижан и врло осјетљив ако нешто у међуљудским односима није како треба. Овај човјек је дубоко дирнут проблемима других и неријетко ће покушати нешто да учини не би ли помогао у невољи.

Кратак четврти прст указује на човјека који је врло јак индивидуалац и вјерује да је сам заслужан и одговоран за све што му се догађа у животу.

Мали прст

Ако је овај прст врло кратак, особа је склона несташлуцима и воли забаве. Овај мушкарац је веома интелигентан и дружељубив, али врло брзо губи интересовање.

Онај ко може да помјера мали прст без помицања предзадњег јесте живахан, импулсиван, шармантан и врло знатижељан. Управо мушкарци који то могу су најпожељнији за кратке везе, јер су страствени, одлични су љубавници, али нису добар материјал за брак. Зато је боље бирати оне који то јесу.

Прсти у линији

Прсти поређани тако да стварају косу линију - један је краћи од другог, и тако до краја, указују на особу која је прецизна, тачна и практична. Мана мушкарца са овако поређаним прстима је што понекад умије превише да гунђа, јер очекује од свих да буду перфекционисти као и он.

Ширина стопала

Широка стопала има човјек који не може дуго да мирује, воли да је стално у покрету. Према Кинезима, то су људи који чврсто стоје на земљи и најсрећнији су док нешто раде.

Уска стопала има мушкарац који је жељан нежности и пажње. Свој дом ће уредити тако да му сваки детаљ пружа осјећај задовољства, опушта га или му једноставно побољшава расположење складом и љепотом. Врло је шармантан и често то користи. Кинези вјерују да оваква стопала имају принцезе, као и да такви људи не живе чврсто стојећи на земљи, већ су више у неком свом свијету.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана