Земља 2050: Роботи са емоцијама, чипована дјеца, љетовање на Арктику и љубав свих полова

Agencije
Земља 2050: Роботи са емоцијама, чипована дјеца, љетовање на Арктику и љубав свих полова

До 2050. године свијет ће имати једну валуту, истополни односи више неће бити табу, на Арктику скоро да и неће бити леда, роботи ће имати емоције као и људи, појавиће се нове религије, а бебе ће добијати идентификационе чипове, предвиђају футуролози.

Сви које занима како ће изгледати будућност за 10, 20 или 30 година, на интерактивној интернет страници компаније Касперски лаб могу да истраже различита предвиђања на тему како ће тада изгледати свијет. Ријеч је о интерактивном пројекту "Земља 2050" на коме футуролози, научници и корисници интернета из свих крајева света предвиђају будућност.

До 2033. године 47 одсто људских послова могли би да преузму роботи. Роботизација ће утицати на економију на свим нивоима, а људи ће бити ослобођени најзахтјевнијих, монотоних задатака.

Једно од предвиђања је да ће егзоскелети повећати физичке способности људи, од свакодневног живота у коме ће особе са инвалидитетом моћи да се крећу без помоћи инвалидских колица, па све до истраживања свемира и одбране, пошто ће војници у "механичким одијелима" бити практично неуништиви.

До 2050. године појавиће се прва општа глобална вјештачка интелигенција. Напредак у сфери квантних компјутера омогућиће роботима да у потпуности реконструишу свијет око себе и да имају емоције, амбиције, мотивацију и логику.

До средине века напредоваће способност памћења свега и невероватна брзина учења нових ствари постаће уобичајена. Дјеца ће бити опремљена најновијим имплантатима за повећање меморије који ће им помагати у учењу.

Оштећења мозга, због повреде главе, моћи ће да се лијече, као и губитак памћења.

Предвиђа се и да ће до 2050. године свијет покретати само једна валута, а људима ће требати идентификациони чип како би је користили. Свима ће бити додељен имплантат већ при рођењу. Без чипа неће бити могуће ништа купити или продати.

Постоје предвиђања да ће доћи до ширења нових религија, а њихови следбеници поштоваће вјештачке и интелигентне "божанске ентитете".

Глобално загревање ће се наставити и Сјеверни пол ће се толико истопити да током љета на Арктику скоро да неће бити леда. То ће отворити могућности за пловидбу ратних и трговачких бродова, па чак и за стварање арктичких одмаралишта.

До 2050. године у западним друштвима истополна љубав и сексуалност ће бити распрострањени и прихваћени. Табуи око истополних односа ће нестати, па ће много људи имати такве међусобне релације, макар и само привремено или експериментално.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана