Закерберг: У блиској будућности ће људи комуницирати са холограмским верзијама пријатеља

Срна
Закерберг: У блиској будућности ће људи комуницирати са холограмским верзијама пријатеља

МЕНЛО ПАРК - Извршни директор компаније "Мета" Марк Закерберг говорио је данас на конференцији за програмере "Конект" о фокусирању на виртуелну и проширену стварност, те вјештачку интелигенцију у будућој интеракцији међу корисницима.

Компанија, која је власник "Фејсбука" и "Инстаграма", представила је нову верзију својих слушалица за виртуелну реалност "квест три". Оне ће коштати 499 долара, а испоруке крећу 10. октобра.

Закерберг се обратио програмерима, запосленима и новинарима и рекао да је "Мета" "фокусирана на изградњу будућности људских веза".

Он је описао блиску будућност у којој људи комуницирају са холограмским верзијама својих пријатеља или колега, као и са ботовима вјештачке интелигенције који ће им помагати.

- Ускоро ће се физичко и дигитално спојити у оно што називамо метаверзум - рекао је Закреберг.

"Мета" пролази кроз корпоративну трансформацију, за коју наводи да ће трајати годинама. Компанија жели да еволуира са садашње позиције провајдера друштвених платформи и постане доминантна у свијету виртуелне стварности. Циљ је да понуди нешто попут интернета који је оживио или се барем приказује у три димензије.

Ова трансформација одвија се спорије него што се очекивало, а главни посао "Мете" и даље је оглашавање на њеним друштвеним мрежама.

Конкуренција у виду "ТикТока" остаје највећи изазов за "Мету", рекао је аналитичар Јорам Вурмсер из "Инсајдер интелиџенса".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана