У Америци дизајниран непробојни прслук за школске торбе

Srna
Foto: NBC

ФИНИКС- Капетан ватрогасне јединице у америчкој држави Аризони Кевин Гудман дизајнирао је прслук отпоран на метке који се може лако убацити у школске торбе, како би их дјеца могла имати уз себе све вријеме.

Он је рекао да његова компанија "Искејп армор" постоји због једног разлога, и то да спријечи било који губитак међу дјецом у пуцњавама у школама.

Гудманов прслук није први такав производ, али је капетан ватрогасне јединице истакао да је у његовој изради користио квалитетније материјале.

"Учинио сам то како би се понекад заштитило дијете у ужасној ситуацији такве врсте", изјавио је Гудман за Ројтерс.

Гудман, који је од 1998. године радио као ватрогасац, капетан и истражилац ватрогасне јединице, извео је екипу Ројтерса изван Финикса како би демонстрирао функцију прслука.

Користећи лутку умјесто дјетета, он је испалио неколико хитаца из пушке калибра девет милиметара, једног пиштоља истог калибра и другог таквог оружја калибра 45 милиметара.

Када је уклонио панцир са прслука, примијећено је да ниједан метак није прошао до лутке. Гудман је навео да би без прслука два метка прошла директно кроз срце, један кроз десно плућно крило, а још два кроз лијево.

"Искејп армор" нуди два различита производа - прслук који се може савити и долази у три величине, као и одвојен штит који сваку школску торбу чини непробојном.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана