ТикТок одустаје од својих планова

ГС
ТикТок одустаје од својих планова

Иако ТикТок дјелује као незаустављива машинерија за забаву, бар један дио компанијине понуде не функционише како се очекивало.

Популарна платформа, према наводима, одустаје од својих планова о куповини уживо на тржиштима Европе и САД-а. Како јављају страни медији, рани тестови овог сервиса нису уродили плодом.

ТикТок од прошле године у Великој Британији тестира "ливе схоппинг" функцију, а све је почело са догађајем за више брендова под називом "Он Тренд" у децембру. Међутим, убрзо је постало јасно да лајвстрим куповина није привукла довољно пажње и публике, продаја је била лоша и неки кратори су изашли из пројекта у потпуности.

Компанија је планирала да Схоп покрене у Немачкој, Француској, Италији и Шпанији, као и САД-у касније током године, али је у међувремену потврђено да је тренутно фокус да само у Великој Британији пројекат заживи и да се евентуално начини успјешним.

Онлајн куповина уживо, коју предводе креатори и инфлуенсери, у теорији може да буде велики пословни пројекат за компанију БyтеДанце која је власник ТикТока кинеска верзија ТикТока (која је такође у власништву БyтеДанце) је ове продаје уживо претвориула у велике културолошке догађаје, који доносе послове продавцима, креаторима и платформама.

Међутим, за сада нема превише доказа који указују на то да ће модел куповине уживо бити успјешан свуда. ТикТок је популарна апликација, на којој велики број људи проводи доста времена и троши новац, па се очекује да ће платформа наћи начин да привуче више пажње и за онлајн куповину уживо.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана