"Тиха отпуштања" Упитно на хиљаде радних мјеста у компанији Мета

SrpskaInfo
Foto: Globalekonomic

Мета, компанија раније позната као Фејсбук, пролази кроз „тиха отпуштања“ због промјене очекивања учинка која би могла да утичу на чак 15 одсто радне снаге компаније, изјавило је неколико запослених за Бизнис Инсајдер.

У разговору са извршним директором Марком Закербергом радницима је поручено и да се продужава замрзавање запошљавања које је на снази од маја.

Непосредно прије овог прошлонедјељног састанка, извршни директори су рекли директорима широм компаније да би требало да изаберу најмање 15% својих тимова који ће бити означени као „потребна подршка“ у процесу интерне ревизије, рекао је један од људи који су разговарали са Инсајдером. Сви радници су тражили да се не идентификују разговарајући о незваничним информацијама.

О томе се такође говорило прошле недјеље у посту Мета радника на Блинд-у, апликацији популарној међу техничким радницима.

– Ових 15% ће вјероватно бити стављено на ПИП и биће отпуштено – написала је особа. Објава је изазвала стотине коментара многих других радника компаније Мета који су расправљали о томе колико ће људи остати без посла.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана