Стижу велике промјене: Нови иОС 16 има системска унапређења, али и друге новитете

ГС
Foto: Aрхива

Еплова конференција за програмере WWДDC 2022 је за три недјеље.

На њој очекујемо да америчка компанија представи много занимљивих ствари.

Међу њима ће бити и иОС 16, нова верзија оперативног система за Ајфон уређаје. Сада стижу нове информације о иОС 16. Какве ће промјене он донијети?

Већ смо чули да би иОС 16 могао донијети нови систем обавјештења, док ће опција “фокус” бити знатно унапријеђена. Нови извјештај сада преноси још више детаља о иОС-у 16 и промјенама које стижу с њим.

Преноси се тако да ће иОС 16 имати неке нове Епл апликације, али и да ће донијети велике промјене у систему. Познати аналитичар Марк Гурман навео је, између осталог, да не очекује да ће Епл представити потпуни редизајн корисничког интерфејса, па у том смислу можемо очекивати да се визуелно иОС 16 неће значајно разликовати од иОС 15. Међутим, он очекује да ће доћи до великих промјена у читавом систему и да ће ту бити нове Епл апликације.

Системске промјене огледаће се вјероватно у новим интерактивним виџетима, што је ствар с којом је Епл већ поприлично закаснио, али наводно ће ту бити још новитета, о којима за сада не знамо детаље.

Осим системских промјена, Гурман напомиње да би Епл у иОС 16 могао додати и нове апликације. Тако је једна од потенцијалних нових апликација, које бисмо могли видјети на иОС 16, Епл Мјузик Класикал. Трагови ове апликације откривени су у иОС 15.5 верзији. Нажалост, осим ове апликације, није тренутно познато какве још апликације америчка компанија планира у најновијој верзији иОС.

Поред тих информација, Гурман је навео да ће и сљедећа верзија оперативног система за паметне сатове – вочОС 9 такође понудити значајне промјене, али није понудио више детаља, пише б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана