Руски војни стручњак: Спремни смо да продамо Србији нове ПВО

ГС
Руски војни стручњак: Спремни смо да продамо Србији нове ПВО

Директор Федералне службе војнотехничке сарадње Русије Дмитриј Јевгењевич Шугајев каже да је Русија спремна да прода Србији нове ПВО системе.

"Наши партнери из Србије су изразили интересовање да набаве и друге системе ПВО и ми смо спремни да удовољимо Србији као нашем давнашњем савезнику и поузданом партнеру", рекао је он за "Новости".

Како је истакао, руски произвођачи и специјални извозник "Рособоронекспорт" предлажу данас широку линију првокласних средстава ПВО разног домета.

"Настављамо да о томе разговарамо с партнерима из Србије, али о конкретним резултатима рано је говорити", поручио је дректор Федералне службе војнотехничке сарадње Русије.

Истовремено је нагласио да је војнотехничка сарадња Русије и Србије посљедњих неколико година подигнута на виши ниво и истакао да се она развија у формату стратешког партнерства о којем су говорили руководиоци двије државе.

Руски војни стручњак подсјетио је да је потписан међувладин договор о војнотехничкој сарадњи, да се реализују пројекти о испоруци оружја и војне технике као и резервних дијелова.

Осим тога, нагласио је, ради се на ремонту и модернизацији раније испоруцене технике.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана