Русија: Хуманиод мијења општинског службеника

Г.С.
Русија: Хуманиод мијења општинског службеника

МОСКВА - Робот сличан човјеку који изгледа и понаша се као службеник почео је да ради са јавношћу у канцеларији администрације у Сибиру. Хуманоид са дугом плавом косом и браон очима услужује придошле у канцеларији у граду Перму, удаљеном око 1.100 километара источно од Москве.

За сада, хуманоид пружа помоћ у давању потврда о некажњавању и неконзумирању опијата, што је у Русији неопходно ради рјешавања бројних правних трансакција.

Компанија "Пробомот", која је израдила прототип, наводи да је робот осмишљен како би изгледао као просјечна Рускиња. Израз и облик лица смишљени су путем вјештачке интелигенције и на основу анализе изгледа неколико хиљада жена.

"Робот који на себи има одјећу чиновника може да опонаша више од 600 израза лица помјерајући очи, обрве и усне, те друге механичке мишиће прекривене вјештачком кожом", истиче се у саопштењу "Пробомота".

Робот може да поставља и одговара на смишљена питања и повезан је са скенером и штампачем. Има приступ бази података докумената и потпуно замјењује службеника.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана