Робот Амека са реалистичним изразима лица ВИДЕО

ГС
Робот Амека са реалистичним изразима лица ВИДЕО

Компанија Енџиниред Артс, која себе назива “водеćим дизајнером и произвођачем хуманоидних робота за забаву”, недавно је представила своју најновију креацију - Амеку, коју описују као најнапреднијег хуманоидног робота на свијету.

У кратком видео представљању, Амека је показала запањујуће реалистичне покрете и изразе лица.

Енгинееред Артс није показао превише, али робот, који нема много лажне коже и мускулатуре осим онога што му је на лицу и рукама, запањујуćе је реалистичан. Не само покрети тијела, веć и изрази лица дјелују готово природно. Што је препрека коју многи роботи прије Амеке нису успјели да превазиђу.

Посматрајући комбинацију механичких удова и лигамената, актуатора и низова сензора, дјелује да овај робот користи веома напредну технологију. Енгинееред Артс постоји од 2005. године, што значи да су имали 16 година да усаврше своје хуманоидне роботе.

Према творцима, Амека има много намена, углавном на конвенцијама као забављач, па чак и без вјештачке интелигенције која би је у најмању руку учинила занимљивијом за публику. Ако икада одлуче да направе наставак филма И - Вил Смит ће можда имати прилику да глуми насупрот Амеке, преноси Телеграф.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана