Раковић: Тесла генијалне изуме открио визуелизацијом

Срна
Раковић: Тесла генијалне изуме открио визуелизацијом

Андревље - Српски научник Никола Тесла је своје генијалне изуме открио визуелизацијом, рекао је данас професор квантне физике Дејан Раковић.

“Тесла је своје одговоре на питања добијао у виду менталних слика, а слично се дешавало и са чувеним композитором Волфгангом Амадеусом Моцартом, који је признао да не компонује, већ музику добија из божанског извора”, рекао је Раковић на предавању, које је одржао у оквиру “Тесла глобал форума” у фрушкогорском излетишту Андревљу.

Раковић, који је највећи српски зналац квантне физике, каже да је и сам Тесла о томе писао у аутобиографији откривајући свој унутрашњи свијет ријечима “Сину ми идеја као муња”, саопштено је данас из “Тесла глобал форума”.

“Тесла је то рекао, објашњавајући да ремек дела науке и уметности у виду идеје долазе из истог извора. То се у потпуности подудара са учењем једног од двојице највећих старогрчких филозофа Платона, који је у свом позном добу развио теорију о свету идеја, по којој се идеје налазе изван нас, а не у нама”, рекао је Раковић.

Тесла глобал форум почео је 2. јула ове године омладинским кампом на у фрушкогорском излетишту Андревљу, а завршава се 14. јула “Тесла релијем” електричних аутомобила.

Форум је традиционална манифестација посвећена популаризацији и промоцији науке, културе и образовања посвћена великом српском проналазачу Николи Тесли.

На Форуму се окупило више од 120 студената из Србије, међу којима су и студенти са Косова и Метохије, Републике Српске, Црне Горе, Македоније, као и са универзитета широм свијета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана