Ово је најгора апликација за коришћење прије спавања

Независне
Ово је најгора апликација за коришћење прије спавања

Сви знамо да не би требало да гледамо у своје телефоне прије спавања. Али за многе од нас, хватање књиге прије него што одемо на спавање је претешко, а 78 одсто нас одлази до телефона у посљедњем сату прије него што заспи.

 

Анкета коју је спровео Слип Џанки на 2.012 одраслих је испитала како кориштење одређених апликација непосредно прије спавања утиче на квалитет сна.

Апликација која највише узнемирава била је ТикТок, са већином (89%) учесника који су се пробудили са осјећањем умора, у поређењу са четвртином (24%) оних који нису имали "електронски третман" прије спавања.

Пораст корисника

Број корисника ТикТок-а порастао је са 700 милиона на почетку 2020. на преко милијарду данас. Корисницима ТикТок-а је такође требало више од једног сата дуже од просјека да заспу и провели су 14% свог сна у РЕМ фази. Што је половина препоручене количине за здраву одраслу особу, што Тикток чини најгором апликацијом за коришћење прије спавања.

Слееп Јункие препоручује да не користите никакву електронику најмање два сата прије спавања због плаве свјетлости коју емитују.

Плаво свјетло стимулише мозак и смањује производњу мелатонина, чинећи да се људи осјећају буднијим прије спавања, што може довести до лошег физичког и менталног здравља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана