Новооткривена глиста која закопава главу у пијесак названа по Доналду Трумпу

Агенције
Новооткривена глиста која закопава главу у пијесак названа по Доналду Трумпу

У част америчког предсједника Доналда Трампа назване су и именоване многе ствари, али он сигурно неће игнорисати новооткривену глисту која носи његово име.

Наиме, нова глиста која закопава своју главу у пијесак названа је по америчком лидеру, вјероватно као одговор на Трумпове коментаре о климатским промјенама.

"Глиста Доналд Трамп посебно је подложна утјецајима климатских промјена и стога је у опасности од изумирања, што је директан резултат климатске политике њеног имењака", казао је Аидан Бел, суоснивач компаније ЕнвироБилид која истражује нову глисту. Малено и слијепо створење живи под земљом, а научници су описали сличности у понашању ове глисте и Доналда Трампа. "Закопавање главе у земљу помаже Доналду Трампу када избјегава научни консензус о антропоморфним климатским промјенама", појашњава Бел. Подсјећамо, водећи свјетски научници слажу се да климатске промјене првенствено изазивају људи. Међутим, Трампова администрација оптужила је те научнике како имају политичку агенду те да бацају сумњу у то да су људи одговорни за растуће температуре на Земљи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана