НАСА тврди да су потребне нове научне технике да би боље разумjела НЛО

Танјуг
НАСА тврди да су потребне нове научне технике да би боље разумjела НЛО

КЕЈП КАНАВЕРАЛ, ФЛОРИДА - Америчка Агенција за свемирска истраживања (НАСА), саопштила је данас да ће Студија неидентификованих летећих објеката (НЛО) захтјевати нове научне технике, укључујући напредне сателите, као и промјену у њиховом опажању.

Свемирска агенција је објавила закључке након годину дана проучавања докумената о НЛО.

У извјештају на 33 стране, независни тим који је ангажовала НАСА упозорио је да негативна перцепција око НЛО-а представља препреку у прикупљању података. Званичници, међутим, наводе да би учешће НАСА-е требало да помогне да се смањи стигма око онога што назива УАП, или неидентификовани аномалијски феномени, преноси Глас Америке. 
Директор НАСА Бил Нелсон рекао је да агенција жели да пребаци разговор о УАП-у "са сензационализма на науку" и додао да комисија није пронашла доказе да УАП имају ванземаљско порекло.

Научни панел од 16 чланова напоменуо је да су вјештачка интелигенција и машинско учење од суштинског значаја за идентификацију ријетких догађаја, укључујући НЛО. 

"НАСА ће то урадити транспарентно", истакао је Нелсон.

На једном и једином јавном састанку раније ове године, независни тим који је изабрала свемирска агенција инсистирао је да нема коначних доказа о ванземаљском животу повезаном са НЛО-има.

Скот Кели, бивши астронаут НАСА, научници, као и стручњаци за ваздухопловство и вјештачку интелигенцију нису имали никакав приступ тајним документима.

Умјесто тога, група од 16 чланова се ослањала на јавне податке у покушају да боље схвати необјашњиве појаве на небу. Скот Кели је, иначе, први Американац који је провео скоро годину дана у свемиру.

НАСА је навела у извештају да има веома мало високо-квалитетних података о посматрањима, тако да се не могу извући научни закључци.

Влада назива необјашњиве појаве УАП, умјесто НЛО и дефинише их као посматрања на небу или другдје која се не могу лако идентификовати или научно објаснити.

Студија је покренута пре годину дана и коштала је мање од 100.000 долара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана