Најтањи сат на свијету ће коштати близу два милиона долара

RTS
Foto: Printscreen

Швајцарски бренд луксузних спортских сатова, „Ришар Мил“, је направио најтањи сат на свијету. Са само 1,75 милиметара од бројчаника до задње стране кућишта, "РМ УП-01 Ферари" је 0,05 милиметра тањи од претходног рекордера, Булгаријевог "Окто Финисимо Ултра".

Само неколико мјесеци након што је „Булгари“ освојио титулу са Окто Финисимо Ултра од 1,8 милиметара дебљине, „Ришар Миле" поставља нови рекорд захваљујући 0,05 милиметара тањем сату.


РМ УП-01 Ферари са укупном дебљином од 1,75 милиметара, направљен од титанијума пете класе, још један је у низу ултра танаких, ултра лаганих сатова који наставља традицију „Ришара Милеа“ у помикерању граница механичког мјерења времена.

Како наводе дизајнери, РМ УП-01 Ферари има традиционалну структуру кућишта у којој је смјештен комплетан механизам. Упркос рекордним димензијама,  сат има респектабилну резерву снаге од 45 сати рада.

Подешавањем и намотавањем сата управљаја се са две интегрисане крунице у стилу касете, једна за избор функције, изложена на бројчанику, док два сафира – дебљине само 0,2 милиметра – прекривају индикатор времена и регулациони механизам, обезбјеђујући да сат буде водоотпоран и на дубини од 10 метара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана