Најк представио 'патике будућности': Руке се не користе за обување

ГС
Најк представио 'патике будућности': Руке се не користе за обување

Са идејом 'хендс-фри' патика Најк тим иницијално је кренуо имајући на уму људе с потешкоћама, али у међувремену су закључили да их може носити свако

Најк се поздравља с везицама и представља прве патике које се без проблема обувају без употребе руку. Захваљујући новој технологији нове Најк патике представљају, како кажу, почетак нове ере патика - принцип који ће олакшати многе животе изгледа једноставно, али је захтијевао године рада.

Иновативни Најк модел ГО ФлајИз олакшава живот баш свима, посебно људима с потешкоћама. Из фирме Најк објашњавају да су рађене за свакога - трудницу која не може да се сагне, спортисте који имају потешкоће с рукама, запослене родитеље који јуре или, једноставно за некога ко је понекад сувише лијен да би се сагнуо и везао патике.

Једноставност се крије у иновативном дизајну - патике имају 'шарку' која се глатко “затвара” и “отвара” приликом уласка или изласка стопала из патике. Модел ће, како је најављено бити у продаји од 15. фебруара, по цијени од око продаји по цијени од око 110 еура. На прототипу ових патика се, како је објашњено, радило чак пет година, а технологија примијењена на овом моделу даље ће се користити за патике за трчање и уопштено за моделе патика будућности.

Са идејом 'хендс-фри' патика Најк тим иницијално је кренуо имајући на уму људе с потешкоћама, али у међувремену су закључили да их може носити свако то жели да себи олакша живот. Најк нуди избор од три боје.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана