Москва развија ново борбено извиђачко возило

Срна
Москва развија ново борбено извиђачко возило

МОСКВА - Русија развија најновије "марс-2000" борбено возило за извиђање, засновано на оклопном транспортеру НТР-82, изјавио је генерални извршни директор руске Војно-индустријске компаније (ВПК) Александар Красовицки.

Он је за ТАСС рекао да је у току рад на производњи борбеног возила, те да се разматра развијање самоходног ракетног система земља-ваздух кратког домета "сосна", заснованог на БТР-82.

"Међу новом опремом у развоју је борбено возило антисаботер 'тајфун-М', који је заснован на БТР-82, којег је произвело Удружење за истраживање и производњу 'Стрела'. Дизајниран је за заштиту мобилних ракетних система руских Ракетних снага стратешке намјене", истакао је Красовицки.

Према ријечима Красовицког, постојаће потражња за основом оклопног транспортера јер, за разлику од других оклопних шасија на точковима, може да прође препреке у води, с обзиром на појаву нових система оружја и специјалне опреме и потребу да се произведу њихове верзије на точковима.

Красовицки је нагласио да Русија, у исто вријеме, не планира да користи шасију БТР-82 за цивилна возила, али да ће, у случају потребе да се произведе цивилно возило на бази те шасије, то радити ВПК.

ВПК је највећи руски произвођач оклопне опреме за точкове.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана