Мистериозни прах пао са неба: Становници узнемирени, власти немају објашњење

GS
Foto: Wusa9

Становници америчких држава Мериленда и Западне Вирџиније пријавили су ​​да се необичан прах наталожио на њиховим возилима. Пријаве су биле толико бројне да је Одсек за заштиту околина Западне Вирџиније одлучио да покрене властиту истрагу о том феномену.

Они су покушали да утврде да ли је прах последива олује у Тексасу и Новом Мексику које су касније погодилеисточни Охајо, Мичиген и Кентаки, преносе амерички медији.
Међутим, нису сви увjерени да је то објашњење оправдано.

Наиме, многи сумњају да је прах настао због испуштања отровних хемикалија након искакања воза из шина у источном Охају, док други тврде да је прах избацио авион који је прелетао ту област.

Власти су одбациле такве тврдње, што је довело до низа теорија завере које круже друштвеним медијима.
Надлежни тврде да нема разлога за забринутост и да нема доказа који би упућивали да је прах токсичан или опасан на било који начин.

BREAKING NOW: Several reports of an unknown WHITE POWDER OR DUST SEDIMENT falling out of the sky throughout West Virginia and Maryland..

Local fire departments suggesting people shut windows and doors and stay inside until it can be investigated..pic.twitter.com/leLX62SpcT

— Chuck Callesto (@ChuckCallesto) February 24, 2023

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана