Мишелин од старих гума прави наруквице за специјалне сатове

Kliks
Foto: Printscreen

Компаније Мишелин и Бамфорд Лондон заједнички ће произвести 133 примјерка специјалног сата који ће садржавати рециклиране гуме.

Мишелин је можда и највеће име када је ријеч о развоју гума, ријеч је о добављачу за неке од најбољих и најбржих аутомобила свијета, укључујући Порше 911 ГТ3. 

Осим што проналази најбоље мјешавине гума, Мишелин такође тражи начине да смањи свој утјецај на околину те улаже напоре у поретварању пластичних флаша у гуме. 

Сада у француској компанији желе искористити отпад и од њега направити ограничени модел сата чија је наруквица направљена од рециклираних Пилот Спорт гума. У сарадњи с компанијом Бамфорд Лондон произвешће се само 133 примјерка сата, један за сваку годину постојања Мишелина који је основан 1889. године.

Сат је назван Мишелин x Бамфорд Б347 Пилот Спорт и базиран је на стандардном швицарском сату Бамфорд Б347 који је на тржиште стигао прошле године. Ова специјална верзија сата производити ће се од врхунских материјала, а кућиште величине 41,5 мм бит ће направљено од карбонских влакана

Сат кошта 2.500 фунти, односно око 2.900 еура.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана