Машинској школи у Приједору донирани 3D штампачи вриједни 8.500 км

Срна
Машинској школи у Приједору донирани 3D штампачи вриједни 8.500 км

ПРИЈЕДОР- Њемачко друштво за међународну сарадњу ГИЗ донирало је данас Машинској школи Приједор два штампача три де и 60 килограма пратећег потрошног материјала, чија је вриједност 8.500 КМ.

Директорица школе Дијана Шобот истакла је да ће донирана опрема допринијети јачању компетенција ученика и наставника, а тиме и квалитета школе, што је свима циљ.

"Опрема ће се користити у редовној настави и у ваннаставним активностима, а одмах на почетку ученици и професори наше школе радиће на изради визира које ћемо донирати здравственим установама града Приједора и на тај начин дати допринос у борби против пандемије вируса корона", рекла је Шоботова новинарима у Приједору.

Данијел Радић из бањалучке Канцеларије ГИЗ-а рекао је да је Машинска школа Приједор једна од партнерских школа у пројекту "Стручно образовање у БиХ" који суфинансирају Министарство за економску сарадњу и развој Њемачке и Швајцарска агенција за развој и сарадњу, а реализује ГИЗ.

"Ови три де штампачи и филамент, односно потрошни материјал, донација су Министарства спољних послова Њемачке посредством њемачке Амбасаде у БиХ, а подијељени су свим партнерским школама и укупна вриједност дониране опреме је око 40.000 КМ", навео је Радић.

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић захвалио је владама Њемачке и Швајцарске на вриједном поклону који ће ђацима Машинске школе помоћи да стичу знања у новим технологијама која се већ примјењују у индустрији и другим сегментима живота.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана