Људи ће достићи бесмртност до 2030. године, сматра Гуглов инжењер

Танјуг
Људи ће достићи бесмртност до 2030. године, сматра Гуглов инжењер

Бивши „Гуглов“ инжењер Реј Курцвел сматра да ће људи достићи бесмртност за седам до осам година, а Курцвел је до сада у својих 147 предвиђања у 86 одсто случајева био у праву.

Говорећи за за Јутјуб канал Адађо, Курцвел је дискутовао о померању граница у генетици, нанотехнологији и роботици, због чега верује да ће доћи до развоја нанобота који ће моћи да врате процес старења.

Ови сићушни роботи ће поправљати оштећене ћелије и ткива која пропадају како тело стари, чиме ћемо постати имуни на болести попут рака.

Курцвела је „Гугл“ запослио 2012. године да ради на новим пројектима, попут машинског учења, али се и пре тога бавио предвиђањем технолошких пробоја.

Тако је 1990. године предвидео да ће најбољи играч шаха изгубити од компјутера до 2000. године, а то се десило 1997. када је „Дип блу“ победио Гарија Каспарова.

Такође, 1999. је рекао да ће до 2023. године лаптоп од 1.000 долара имати процесорску моћ и капацитет људског мозга.

Сада бивши инжењер „Гугла“ сматра да ће технологија у блиској будућности постати толико моћна да ће моћи да помогне људима да живе заувек.

Курцвел, који себе описује као футуристу, предвиђа и да ће вештачка интелигенција до 2029. године успети да прође Турингов тест.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана