“Космос” пут у непознату и могућу будућност

Агенције
“Космос” пут у непознату и могућу будућност

Треће издање легендарне телевизијске серије “Космос” премијерно је приказано прије неколико дана, а ово путовање у непознате дијелове свемира са астрофизичарем Нилом де Грасом Тајсоном и овај пут води до далеких свјетова и могуће будућности.

Почетак приче о “Космосу” везан је за Карла Сегана, који је 1980. године објавио истоимену књигу, те био водитељ првог серијала који је објављен исте године.

Веза која је почела том књигом и данас је непрекинута. Сеган је преминуо 1996. године, али његов глас је био присутан у другом серијалу “Космос: Просторно-временска одисеја”, који је објављен 2014. године. Водитељ серијала био је Нил де Грас Тајсон.

Нови “Космос” и есенција Сегана враћају се и у трећи серијал “Космос: Могући свјетови”. Много тога је промијењено од почетног серијала, што се научне стране тиче, али и друштва, али и та есенција која је Сеганову књигу и оригинални серијал чинила оним што јесте је остала.

- Звучи као клише, али ово је најбољи од три серијала. Знам да не би требало то да говорим о тренутном пројекту, али стварно сматрам да је најбољи. Ја сам бољи, писање је боље, дизајн сета је бољи, а и визуелни ефекти су бољи. Музика је, такође, много боља. Сви су урадили најбоље од себе. Људи који су радили на овом пројекту су људи који иначе раде на високобуџетним филмовима. Дошли су да раде на овом пројекту зато што је дио насљедства и зато што има мисију у својој позадини - рекао је Нил де Грас Тајсон и додао да је било задовољство стварати с тим људима и сарађивати са особама које имају толико талента и искуства.

Серија је сачињена из 13 епизода, а екипа укључује и Сета Мекфарлана, Патрика Стјуарта, Вига Мортенсена и Џуд Хирш.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана