Кина користи вјештачку интелигенцију за рјешавање проблема НЛО

Срна
Кина користи вјештачку интелигенцију за рјешавање проблема НЛО

Кинеска војска користи вјештачку интелигенцију за рјешавање проблема неиндетификованих летећих објеката (НЛО) који све више лете изнад ове земље, преноси лист "Индипендент".

Посљедњих година на кинеском небу све је већи број НЛО-а, односно повећан је број њихових опажања - и од цивила и од војске.

"Непознати објекти који лете изнад Кине представљају озбиљне изазове за ваздушну бјезбједност Кине", истиче Чен Ли из кинеске Академије за рану ваздушну безбједност.

Ријеч је о организацији у којој се војно особље припрема за посао у ваздушним снагама и за радарско и електронско ратовање кинеске војске.

Како би ријешили проблем НЛО-а, Чен каже да војска прикупља велики број података са радарских станица, од пилота, полицијских станица и опсерваторија, који се просљеђује у националну базу података за анализу.

Тада вјештачка интелигенција ступа на снагу и све те податке о мјесту и времену виђења НЛО-а анализира на начин на који људски мозак не може.

Нпр. вјештачка интелигенција може да повеже информације о томе да ли су се такви објекти појавили током неких политичких или војних догађања.

Може их повезати и с неким природним феноменима или подацима временских сателита и слично, како би се добила шира слика и објаснило нешто што се на први поглед чини необјашњиво или ванземаљско.

Кинеске структуре, за разлику од неких других земаља, нерадо говоре о феномену НЛО-а.

Једини пут до сада Кина је службено потврдила НЛО 1998. када су два војна авиона пресрела објект који је изгледао као "гљива с кратким ногама" и који је обасјавао свјетлост из средине.

Када су му се авиони приближили, објект је нестао великом брзином.

Амерички конгрес овог мјесеца очекује детаљан извјештај Пентагона о феномену НЛО-а.

Прва сазнања говоре о томе да Пентагон не негира многобројне сусрете с тим феноменом.

Ипак, према тим изворима, америчка војска не тврди да НЛО-и припадају ванземљаској интелигенцији, али је могуће да то учини, ако се нађу јасни докази.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана