Хаоми представио концепт паметних наочала с МикроЛед екраном

ГС
Foto: Агенције

Компанија Хаоми представила је концепт паметних наочала с укљученим МикроЛед екраном, а радни назив овог пројекта описан је као "Хоами Смарт Гласес".

 Како је рекао гласноговорник компаније за магазин, компанија за сада нема планове за производњу оваквих наочала, али Хаоми је кроз презентацију концепта пружио неколико детаља о томе како би наочале овакве компаније могле изгледати у будућности уколико се компанија одлучи на њихову производњу.

Хаомијеве наочале описане су као наочале с релативно конвенционалним обликом, али за разлику од производа који су прије неколико дана представили Фејзбук и Рај Бан под називом "Рај Бан Сториес", Хаомијев производ опремљен је МикроЛед системом који омогућава већу "густоћу" пиксела и дужи вијек трајања у односу на ОЛЕД.

"МикроЛед омогућава компактнији екран као и лакшу интеграцију", навели су из компаније.Хаомијев екран на концепту паметних наочала отприлике је величине зрна риже димензија 2,4 мм џ 2,02 мм, саопћено је током презентације модела, преноси портал Кликс.

Oсим техничких карактеристика, Хаоми је саопштио како овакав тип наочала не би захтијевао сталну телефонску везу већ би дјеловао с потпуно независним Андроид уређајем који би чак могао и мијењати телефон.

Такође, компанија је саопшила како би наочале садржавале четверојезгрени Арм процесор, Њи-Фи, Блутут као и камеру од пет мегапиксела, а укупна тежина наочала била би 51 грам.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана