Гугл покренуо алатку за увјежбавање разговора за посао

ГС
Гугл покренуо алатку за увјежбавање разговора за посао

Interview Warmup садржи најчешћа питања за разговор за посао, као и питања за одређену врсту послова које су припремили стручњаци.

Гугл је недавно покренуо Интервиеw Wармуп , алатку која користи вјештачку интелигенцију како би помогла корисницима да се боље припреме за разговор за посао. Алатка је првобитно била намијењена корисницима Гугл иницијативе „ „Career Certificates “, али је убрзо постала доступна свима.

Interview Warmup садржи најчешћа питања за разговор за посао, као и питања за одређену врсту послова које су припремили стручњаци.Одговори се транскрибују у реалном времену како би корисници могли прегледати оно што су рекли и стекли бољи увид у обрасце у својим одговорима.

Интерфејс алатке је прилично једноставан за коришћење. Корисници своје одговоре дају путем технологије претварања гласа у текст или куцкањем на тастатури. Након тога, алатка анализира одговоре и даје предлоге за побољшања.

Interview Warmup тренутно нуди питања за сљедеће области: аналитика података, е-трговина, ИТ подршка, управљање пројектима, дизајн корисничког искуства и генерално. Када је ријеч о питањима, она су распоређена у три категорије:

- Питања везана за искуство, која покривају претходну обуку и радно искуство корисника, уз додатна питања о образовању, интересовањима и циљевима.

- Питања везана за сналажење у ситуацијама, која се односе на то како се корисник сналазио у ранијим ситуацијама и како би поступио у будућим ситуацијама.

- Техничка питања, која се односе на знања и вјештине за одређену врсту послова. Овим питањима сепровјерава како корисници користе своје техничко знање за рјешавање проблема у хипотетичким ситуацијама

Осим опције личног прегледа датих одговора, Гугл-ова алатка има уграђено машинско учење за утврђивање образаца у одговорима и давање увида  у саме одговоре. Увиди обухватају терминологију која се користи за одређену врсту посла, најчешће коришћене фразе и најважније сегменте у одговорима, као што су вјештине и искуство.

Гоогле тренутно не чува аудио и транскрипте из сесија за разговор за посао, али корисници могу ручно копирати или преузети транскрипт након завршетка сесије.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана