Грешка коју многи раде: Ево зашто не смијете оставити пуњач у утичници

ГС
Грешка коју многи раде: Ево зашто не смијете оставити пуњач у утичници

Јесте ли међу онима који укључе пуњач у утичницу и тако га оставите и након што вам се уређај напуни па некад тако зна стајати и данима? У наставку прочитајте зашто то не бисте требали радити и какве негативне учинке та грешка може имати.

Mayer s companies твртка за гријање, климатизацију, водоинсталације и електроинсталацију, упозорава на три негативне стране остављања пуњача у утичници на дуље вријеме.

Опасност од пожара

Једна од највећих опасности остављања пуњача телефона укљученог у струју је опасност од пожара. Ако се ваш пуњач прегрије, могло би се нешто запалити. Ово је посебно опасно ако оставите пуњач укључен преко ноћи, јер можда нећете бити у близини да примијетите пожар.

Високи рачуни за струју

Још једна лоша страна остављања пуњача телефона укљученог у струју јест то што може повећати ваше рачуне за струју. Чак и када ваш телефон није спојен на пуњач, сам пуњач и даље троши енергију. Дакле, ако га оставите укљученог цијело вријеме, могли бисте узалуд потрошити много новца на рачун за струју.

Троши енергију

Не само да остављање пуњача телефона укљученог повећава ваше рачуне за струју, већ и губи енергију. Када оставите пуњач укључен, чак и ако телефон није спојен на њега, пуњач и даље користи напајање из утичнице. То значи да сва та потрошена енергија одлази на гријање вашег дома и чини зрак још загађенијим.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана