Филипс ће учетворостручити производњу респиратора

Срна
Филипс ће учетворостручити производњу респиратора

АМСТЕРДАМ - Холандска техонлошка компанија Филипс је саопштила да намјерава да удвостручи производњу болничких респиратора у наредних осам седмица а да ће до трећег квартала производњу тих медицинских уређаја учетворостручити.

"Тренутно производимо око 1.000 респиратора недјељно а планирамо да ту количину повећамо на 2.000 комада наредних седмица. Наставићемо да повећавамо производњу јер је потражња огромна", изјавио је главни извршни директор Франс ван Хутен, пренијела је агенција "Блумберг".

У Филипсу се надају да ће повећати и производњу монитора за праћење виталних функција, дијагностичких система и софтверских рјешења за болнице који се користе за надзор и вођење рачуна о пацијентима на одјељењима интензивне његе.

У компанији планирају да запосле додатно особље у производњи као и да преусмјере садашње раднике на ове производне линије.

Упркос расту тражње за медицинском опремом, Филипс очекује да ће епидемија коронавируса нанијети штету његовим пословним резултатима у првој половини 2020. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана