Ево како можете на YouTube зарадити и више него пристојан новац

ГС
Ево како можете на YouTube зарадити и више него пристојан новац

Живјети од YouTubea је оствариво, но то је привилегија резервисана за риједак број срећника чији садржај непрестано привлачи масу људи. Магична граница за безбрижан живот на овој платформи обично броји око милион претплатника, пише ICT Business.

Сада се питате, колико заправо зарађују креатори садржаја  с милион или више претплатника на свом каналу? Тај податак открива  Nate O Brine који се стручно бави финансијским темама. С више од 1,3 милиона претплатника, тврди да је прошле године остварио зараду од отприлике 440.000 америчких долара.

Такође, ваља напоменути да је највећи износ који је зарадио у једном мјесецу износио око 54.000 долара, док је најмања мјесечна зарада износила око 14.000 долара, што указује на знатне варијације у приходима. Ово може представљати изазов за оне који траже стабилност и предвидљивост у својим финансијама, посебно приликом планирања инвестиција и сличних активности. Но, важно је напоменути да је могуће изузетно добро живјети с толико претплатника на свом каналу.

Но, да бисте постигли тај ниво, морате кренути од некуда. Први корак је пријава за Партнер Програм, гдје морате досегнути минимално 500 претплатника на каналу, објавити најмање три видео садржаја те прикупити 3000 сати прегледа видеа у посљедњих годину дана или три милиона прегледа на YouTube Shorst садржају, преноси Пословни.хр.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана