Дмитријев: У августу почиње масовна производња вакцине

Tanjug
Дмитријев: У августу почиње масовна производња вакцине

МОСКВА - Масовна производња вакцина за вирус корона у Русији почеће већ у августу, саопштио је директор Руског фонда за директне инвестиције Кирил Дмитријев. "Очекујемо да ће руски регулатори већ у августу одобрити вакцину. Одмах након тога планирана је масовна производња у компанијама Руског фонда за директне инвестиције - Р-фарма и Алиум", рекао је Дмитријев у интервју порталу "Стопкоронавирус.рф".

Он каже да се одобрење других партнерских држава очекује у септембру, те указује да масовна производња ове вакцине може зауставити потенцијални други талас пандемије.

Дмитријев је додао да ће, у случају успјешног тестирања, до краја године за потребе Русије бити произведено више од 30 милиона доза, а за свијет више од 200 милиона доза.

Трећ фаза клиничког тестирања руске вакцине планирана је, између осталог, да буде обављена и на Блиском истоку - у Уједињеним Арапским Емиратима, Турској, Африци и другим државама, преноси "Спутњик".

Производња ван Русије ће се вршити кроз партнерство са фондовима пет држава, а једна од компанија које припадају руском фонду ће, такође, производити и оксфордску вакцину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана