Четири златне медаље за бијељинске иноваторе

ГС
Foto: Срна

БИЈЕЉИНА- На 34. Међународном фестивалу иновација, знања и стваралаштва "Тесла фест" у Новом Саду чланови Удружења иноватора регије Бијељина освојили су четири златне медаље, док су три професора бијељинске Техничке школе "Михајло Пупин" добила дипломе за изузетан допринос одржавању те манифестације.

Ученик првог разреда Техничке школе Марко Јовановић је на овом, недавно одржаном фестивалу, представио три рада - три-де штампач, ЦНЦ оперативни центар и ЛЕД коцку, те за сваки од радова освојио по златну медаљу, саопштено је из Градске управе Бијељина.

Спасоје Симикић из Брчког, који је члан Удружења иноватора регије Бијељина, заслужио је злато након што је изумио ручну водену противпожарну лопту која гаси пожар без физичког оштећења предмета.

Дипломе за допринос одржавању "Тесла феста" уручене су професорима Живи Макрину, Младену Станишићу и Милану Капетини.

Макрин, који је и ментор младим иноваторима, истакао је да Бијељинци већ десет година освајају значајна признања на "Тесла фесту".

"Подсјетио бих да смо носиоци и Гран-прија Тесла феста 2015. године, а сваки пут бисмо се из Новог Сада враћали са златним медаљама", навео је Макрин.

На овогодишњем "Тесла фесту" приказано је више од стотину иновација проналазача, предузетника, ученика и студената из Србије, Швајцарске, Кине и Републике Српске.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана