Ако случајно поквасите ваш телефон, ово урадите одмах!

GS
Foto: Twitter

Када се суочите са ситуацијом да вам је телефон поквашен, постоји неколико кључних корака које треба одмах предузети како бисте повећали шансе за спасавање уређаја.

Прво и најважније, искључите телефон како бисте спријечили могуће кратке спојеве. Затим, пажљиво обришите влагу са свих дијелова телефона помоћу суве крпе или папирнатог убруса.

Немојте паничити и нипошто не покушавајте упалити телефон прије времена. Сљедећи корак је суштински: ставите телефон у посуду са сувим пиринчем. Пиринач ће помоћи упити преосталу влагу из уређаја. Oставите телефон у пиринчу најмање 24 сата, преноси Глас Српске.

Након што прође то вријеме, пажљиво извадите телефон из пиринча и провјерите све дијелове. Ако је могуће, отворите преграду за СИМ картицу и USB порт како бисте омогућили додатну вентилацију. Тек тада покушајте укључити уређај.

Уколико телефон и даље не функционише исправно, препоручује се контактирање стручњака или посјете сервису. Важно је брзо д‌јеловати како би се минимализовали потенцијални дугорочни проблеми проузроковани влагом.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана