Зашто је нови Firefox дизајн добар?

Г.С.
Зашто је нови Firefox дизајн добар?

Firefox је промjенио дизајн и Mozillа је објаснила зашто је то добро.

Циљ Mozillе је да са најновијим Firefox редизајном смањи ометање корисника током коришћења броузера.

Такође, Mozillа наводи да жели да њихови корисници смање број кликова и да више “не губе вријеме”.

Обавијештење заузимају мање простора, видјећете мање упозорења и мање порука, што ће вам доста помоћи јер Mozillа каже да ће имати “чист и јасан” дизајн и језик како би вас мање ометали.

Као дио редизајна, табови су такође преправљени. Сада имају закривљени дизајн и изгледају као да лебде изнад мени бара. Mozillа на овај начин да подсјећа кориснике да могу да реорганизују табове их како им одговара. Шта год да је тренутно активно, биће мало светлије.

Након фокуса на уклањању ометајућих ствари, компанија је такође олакшала искључивање и укључивање звука бучних табова. Mozillа је такође поједноставила тулбар и мени са три траке. Компанија каже да је објединила додатне меније како би смањила неред и акције које људи најчешће користе поставила на мјесто гдје им је најлакше приступити. Као дио редизајна тоолбара, shield икона која се налази унутар URL бара свијетлиће указујући на то да побољшане Firefox-ове заштите приватности раде у позадини. Mozillа је такође подесила Firefox-ов режим приватности.

Функција Total Cookie Protection у broweseru је сада подразумијевано укључена када користите алатку. То значи да ће Firefox похранити све cookie-је одвојено, тако да било која web локација коју посјетите не може да дијели те информације. На iOS-у, Mozillа је посвијетила посебну пажњу смањењу броја корака потребних за коришћење неких кључних карактеристика browserа. Можете преузети најновију верзију Firefoxа за десктоп, Андроид и iOS.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана