Зарадили на наивнима: Продавали штит од 5Г мреже, а слали УСБ стик од 128 МБ

ГС
Зарадили на наивнима: Продавали штит од 5Г мреже, а слали УСБ стик од 128 МБ

Теорија завjере у вези са негативним утицајима 5Г мреже постале су све популарније на друштвеним мрежама, а преваранти сада желе да искористе прилику и зараде на лаковерности и параноји.

 

 

Компанија "БиоСхиелд Дистрибутион" лансирала је нови уређај за који тврди да може да заштити кориснике од штетних утицаја 5Г мреже због својих "холографских катализатора квантне технологије".

Недавно је тај магични уређај "5ГБиоСхиелд" кренуо да се продаје у Великој Британији по цени од 348 долара, а његови творци тврде да би направа могла да заштити читав дом од 5Г.

Међутим тестирање овог производа показало је да је уређај заправо само јефтини УСБ стик са налепницом, и то онај од 128 МБ, који не пружа заштиту од било које опасности, стварне или измишљене.

"5ГБиоСхиелд УСБ Кључ са нано-слојем је квантна технологија холографског катализатора за балансирање и хармонизацију штетних ефеката неуравнотеженог електричног зрачења. Оперативни пречник нано-слоја је 8 или 40 метара. 5ГБиоСхиелд УСБ Кључ је резултат неколико деценија истраживања у више земаља. Активни пречник кључа штити и хармонизује комплетни породични дом", стоји на веб страници компаније.

Упркос чињеници да су рађена опсежна истраживања негативних ефеката 5Г, па чак и Светска здравствена организација каже да је технологија сигурна, кампање за борбу против 5Г верују да мреже нове генерације могу проузроковати низ здравствених проблема и неке чак су повезали 5Г са ширењем коронавируса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана