Запослени у Твитеру имали приступ изменама налога корисника?

Г.С.
Запослени у Твитеру имали приступ изменама налога корисника?

САН ФРАНЦИСКО - Два бивша радника Твитера изјавила су да је у току ове године више од хиљаду запослених у овој компанији и компанијама са којима она сарађује имало приступ интерним алаткама које омогућавају измене у подешавањима корисничких налога и пребацивање контроле над њима на друга лица, што ће одбрану од оптужби о прошлонедељном хаковању учинити тежом, преноси Ројтерс.

Компанија Твитер и ФБИ тренутно истражују пропусте који су хакерима омогућили да континуирано објављују твитове са верификованих налога, као што је налог Џоа Бајдена, Била Гејтса, Елона Маска и Мајка Блумберга.

Твитер је прошле суботе саопштио да су починиоци "манипулисали мањи број запослених и користили њихове строго поверљиве податке" како би се улоговали ради коришћења интерних алатки и добили приступ за 45 налога.

У среду је из компаније речено да су хакери могли да читају директне поруке са 36 налога, али нису идентификовали кориснике погођене овим инцидентом.

Бивши запослени у Твитеру, упознати са безбедносним политикама и праксама ове компаније, тврде да је исувише велики број људи могао могао да учини тако нешто, преко хиљаду њих у току ове године, укључујући и оне запослене у неким другим компанијама са којима Твитер сарађује, као што је Когнизант (Цогнизант).

Из Твитера су одбили да дају коментар на ове наводе, као и из компаније Когнизант, како преноси агенција Ројтерс.

Твитер је саопштио да је компанија у потрази за новим директором безбедносног сектора, да ради на изградњи бољих система заштите, као и на обуци својих запослених да се одупру манипулацијама које долазе изван компаније.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана