Занимљиве Viber опције за које можда нисте знали

Г.С.
Занимљиве Viber опције за које можда нисте знали

Од како је WhatsApp најавио увођење нових правила приватности, а потом доживио и прави егзодус корисника, апликције Signal и Телеграм су “искочиле” у први план као главна алтернатива.

Међутим, и прије свега тога, Viber је важио за једног од главних конкурената WhatsAppу. Иако није толико распрострањен на глобалном нивоу, на овим нашим просторима има убједљиво највише корисника од свих чет апликација, што је недавно за портал “Телеграф.рс” потврдио и директор Viberа Ђамел Агауа.

Осим стандардног слања и примања порука, Viber има више занимљивих опција које корисницима олакшавају комуникацију и чине је занимљивијом. Представљамо вам неке од опција Viberа за које до сада можда нисте знали.

My Notes

Ово је опција помоћу које ће вас Viber подсјетити на обавезе које треба да обавите и друге важне догађаје.

Довољно је да притиснете и задржите притисак на било коју поруку у My Notes и затим одаберете Постави подсjетник (My Notes > Tap Set Reminder). Можете да подесите вријеме и датума подсјетника, као и могућност његовог понављања.

Паметна обавјештења

Постављање паметних обавјештења доступно је у било ком чету.

Оно омогућава да више пристиглих обавјештења буде приказано као једно. Потребно је да отворите преписку у којој желите да промијените поставке за обавјештења. Затим превуците прстом по екрану у лијеву страну. Појавиће се картица Smart Notivication, на коју треба да куцнете прстом.

Аутоматско брисање порука

У Viberу је могуће подесити и аутоматско брисање свих порука у тајном разговору.

Након што их особа којој су послате прочита, оне ће нестати са екрана.

Постаните невидљиви

Ако не желите да сви знају када сте онлајн на Viberу, можете да активирате опцију која ће вас учинити невидљивима на најмање 24 сата или колико год желите.

Отворите почетну страницу, кликните на Settings, па отворите Privacy и “одштиклирајте” Share Online Status.

Групни позиви

Уколико желите да у исто вријеме разговарате са више рођака или пријатеља који користе Viber, популарна апликација подржава групне гласовне позиве за групе од 5 пет до највише 20 особа истовремено.

Направите своје стикере

Отворите било коју преписку, па куцните на Add у менију за стикере, па изаберите Цреате Stickers.

Одаберите било коју фотографију, затим Edit Screen, па Create Sticker. Отвориће вам се Sticker Market. Кликните Create Sticker у врху странице, одаберите облик, величину и друге параметре наљепнице.

Квизови

Прво треба одабрати заједницу или групни чет и кликнути на иконицу за анкету у дну екрана, укључити одговарајући начин рада, а затим уписати питања и понуђене одговоре.

Кориснику је на располагању и простор за унос кратког објашњења. Затим изаберите тачан одговор и кликните Креирај/Create, пренси Телеграф.рс

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана