YouTube тестира претплату "Премиум Лите" која само уклања огласе

ГС
Foto: Илустрација

Компанија тестира приступачнији претплатнички план који омогућава гледање YоуТубе видеа без огласа, међутим без могућности преузимања видеа ван мреже, коришћења услуге YоуТубе music и репродукције у позадини.

Међу првима су нови пакет Премиум Лите примијетили у Холандији, Финској и Шведској, а за сада је само познато да се услуга тестира у Европи.

План кошта 6,99 евра (8,32 долара) мјесечно, док је нормална цијена 11,99 евра (14,26 долара). YouTube је потврдио за The Verge да такође тестира понуду у Белгији, Данској, Луксембургу и Норвешкој са локалним еквивалентним ценама. У поређењу са тим,Netflix Basic кошта 7,99 евра (9,50 долара) у неколико од тих региона.

На страници YоуТубе Премиум Лите наводи се да YouTube и YouTube Kids без огласа добијате на више уређаја, укључујући мобилне уређаје, рачунаре и телевизоре.

У прошлости је YоуТубе најављивао подстицаје за плацћања корисницима, укључујуцћи бесплатне производе попут Гоогле Стадиа и функција попут аутоматског преузимања. Ипак, од покретања и накнадног ребрендирања, услуга је увек била више као пакет са укључивањем YouTube Мusic, што можда нец́е намамити оне који вец́ плац́ају за Спотифy или Apple Music.

Приступачније цијене како би се понудиле основне могућности без огласа за мање новца засигурно ће се свидјети вец ћем броју корисника, а резултат би могао да буде повећање броја претплата.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана