Xiaomi представио први прозирни телевизор на свијету

Г.С.
Xiaomi представио први прозирни телевизор на свијету

Xiaomi ових дана слави 10. рођендан, па су том пригодом представили неколико нових "слављеничких" уређаја. Ту су, на примјер, побољшане верзије њихових флагсхипа Ми 10 Ултра и Редми К30 Ултра, али пажњу привлачи први комерцијално доступни прозирни телевизор на свијету – Ми ТВ ЛУX Транспарент Едитион.

Овај телевизор сан је сваког љубитеља доброг и чистог дизајна, али и научне фантастике, јер изгледа управо као да је стигао из неког СФ филма. Екран готово без ивица, потпуно прозиран када је искључен, укључивањем постаје непрозиран и приказује слике које као да висе у ваздуху. Умјесто позадинског панела за освјетљење, овај телевизор цијели свој погонски склоп има у компактном постољу, што значи да ОЛЕД екран може бити самосталан, па тако и прозиран, те издвојен од остатка електронике потребне за његов рад.

Осим прозирних ОЛЕД панела, Xiaomi  у својим погонима производи и управљачки склоп, па је тако ова компанија у стању потпуно самостално да склапа свој први прозирни телевизор, и то у виду серијске производње.

Кад погледамо спецификације, видимо да је ријеч о телевизору екрана с дијагоналом од стандардних 55 инча, контрастом 150.000:1, а 10-битни ОЛЕД панел у стању је да прикаже 1,07 милијарди боја с подршком за 93% гамута боја (ДЦИ-П3). Фреквенција освјежавања му је 120 Хз, док је "паметни" систем погоњен процесором МедиаТек 9650.

Ми ТВ ЛУX Транспарент Едитион биће пуштен у продају 16. августа, искључиво у Кини, гдје ће коштати 50.000 јуана, односно око 6.000 евра, преноси "Банкар".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана