Windows 11 2022 ажурирање је стигло, а свидјеће се гејмерима и креаторима садржаја

ГС
Foto: Илустрација

Microsoft је са Windows-om 11 одлучио да се пребаци на годишњу објаву ажурирања, што значи да не мора да одређује у којој половини године је ажурирање објављено, као што је то био случај са претходним верзијама Windows-a.

Windows 11 је објављен прије више од годину дана, а 2022 Update доноси велики број нових функција.

Microsoft наглашава да је циљ Windows 11 да понуди поједностављено искуство које корисника чини продуктивнијим. Тако нова верзија Windows-a укључује бољу навигацију додиром за Snap Layouts, могућност за додавања више табова за прегледач у Edge, Focus сесије и Do Not Disturb функцију.

Компанија тврди да Windows 11 2022 Update нуди бржи Search, боље искуство Старт менија, различите виџете и побољшања приступачности.

Поред тога, најновије ажурирање се промовише и као ултимативно за креаторе садржаја и гејмере, захваљујући томе што стиже у пакету сa Clipchamp, новом алатком под називом Windows Studio Effects  и великим бројем гејминг побољшања, преноси Б92.

Microsoft наставља са подршкома за Андроид апликације у Windows-у 11. Амазон Епстор искуство, које покреће Windows Subsystem for Android (WSA) се сада шири на 31 нову земљу и имаће каталог од 20.000 Андроид апликaција и игара.

На пољу безбједности, Windows 11 2022 Update има сензоре присутности за Windows Hello for Business, као и Smart App Control.

Попут ранијих Windows ажурирања, 2022 Update ће корисницима који испуњавају услове за надоградњу пристизати у таласима и фазама и појавиће се у Windows Update секцији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана