Winamp се враћа у новом формату?

Г.С.
Winamp се враћа у новом формату?

Winamp је поново у фази активног развоја, али можда неће стићи у формату по ком га памтимо.

Winamp музички плејер је први пут објављен још 1997. године, а брзо је постао популаран као један од најбољих медија плејера за рачунаре.

Међутим, почетком 2000-их почео је да губи на популарности након низа лоше имплементираних ажурирања, а постојало је неколико краткотрајних покушаја да се пројекат оживи.

Winamp је сада поново у фази активног развоја, али најновија ренесанса популарног плејера можда неће стићи у облику оригиналне апликације са новим дизајном.

Оригинални Winamp медиа плејер је био у развоју од 1997. до 2013. године, а коначна верзија носи ознаку в5.666.3516. У октобру 2018. појавила се недовршена верзија v5.8, а Radionomy (власник Winamp-а, сада познат као Shoutcast) одлучио је да је начини јавно доступном.

Након тога је обећано још ажурирања, али се она никада нису материјализовала. Сада је Winamp веб сајт поново редизајниран, а обећава “иновативно освjежавање најпознатијег аудио плејера на свијету”.

Тренутно нема много информација, али нови пројекат не звучи као стандардни музички плејер. Један одјељак на сајту сугерише да ће постојати “јединствени простор за креаторе” који ће се “блиско повезати са фановима и обезбједити бољи приход”.

AudioValley, компанија у чијем су власништву Shoutcast и Winamp, истиче да ће нови Winamp “постати платформа која на једном мјесту обједињује аудио ентузијасте, повезује креаторе и потрошаче музике, подкасте, радио станице, аудио књиге и било ког други спољни садржај”.

Засновано на овом опису, нови Winamp више дјелује као нова платформа за стриминг аудио садржаја, као што су Спотифај или Пандора.

Они, који су заинтересовани да виде како ће изгледати нова верзија сервиса, могу се пријавити за Winamp бета тестирање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана