WhatsApp од ове недjеље уводи новитет који ће многе обрадовати

ГС
Foto: Илустрација

Апликација од сад омогућава једноставније позиве у аудио разговоре, а ускоро ће имплементирати видео разговоре са до 32 особе.

WhatsApp уводи нову опцију, која омогућава дијељење линка за позиве. Ова опција ће у програму почети да се појављује пд ове недеље, а може јој се приступити путем траке доступне на врху картице за позиве. Ако желите да испробате нову функцију, биће вам потребна најновија верзија апликације, пише Верге.

Марк Закерберг је ову опцију најавио на Фацебооку, изјавивши да ће корисници WhatsApp-а моћи да дијеле линк на позив "једним додиром прста". Могућност дијељења линка за позиве са до 32 корисника најављена је у априлу као део објаве још једне долазеће функције – WhatsApp Communities.

Линкови ће функционисати за аудио и видео позиве, а Закерберг такође потврђује да се тренутно тестирају видео разговори за до 32 особе, што је велик корак према напред у односу на тренутних осам.

Повећани капацитет WhatsApp ставља раме уз раме са  Google Meet, Microsotf Teams и Zoom сервисима. Ове конкурентске апликације имају знатно већи капацитет од WhatsApp-а (100 за Google Meet и 300 за Zооm).

Оне, додуше, имају и рестрикције, попут ограниченог трајања позива за оне који нису претплатници, што их чини мање атрактивним опцијама за оне који већ користе WhatsApp. Кад смо већ код тога, WhatsApp није спомињао рестрикције позива које, ако их неће бити, апликацију могле учинити одличним решењем за мање тимове, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана