WhatsApp добио бројна побољшања у најновијем ажурирању

ГС
Foto: Илустрација

WhatsApp је објавио, да је преко најновијег ажурирања, омогућена подршка за неколико нових функција.

Подршка је омогућена за реакције, повећан је лимит величину фајлова који могу да се пребацују, а подржан је већи број чланова за групе.

То значи да ће са реакцијама групни разговори бити мање претрпани; умјесто 100МБ сада лимит за пребацивање фајлова износи 2ГБ; могућност додавања до 512 људи у групне разговоре ће омогућити предузећима да користе WhatsApp  не више начина.

Додавање реакција у WhatsApp стиже свега мјесец дана након што је је исту функцију добио Телеграм. Могућност да на поруке одговарају реакцијама ће корисницима омогућити да не остављају често писане реакције, што ће смањити претрпаност у самом разговору.

Друга нова функција је слање фајлова величине до 2ГБ. Претходни лимит је износио 100МБ, што је јако мало за данашње услове. Занимљиво је да је Телеграм представио 2ГБ лимит за фајлове још у јулу 2020. године.

На крају, WhatsApp  је повећао број људи који могу да учествују у једном разговору и он сада износи 512. овога пута, WhatsApp  није копирао Телеграм, јер ова платформа од 2019. године омогућава групе са до 200.000 чланова, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана