Вирус корона погађа залихе телефона

Agencije
Вирус корона погађа залихе телефона

Apple упозорава да ће вирус корона који је већ оставио посљедице у Кини, угрозити приходе и прогнозе за први квартал ове године. Због успоравања производње и продаје, испорука iPhone уређаја биће привремено ограничена у цијелом свијету. За сада они су једина компанија која је признала да ће вирус корона угрозити њено пословање.

Apple је у прошлом кварталу имао приходе од рекордних 67 милијарди америчких долара, а колико ће изгубити у овом, није објављено. Они не очекују да ће се зацртани циљеви остварити, и да се повратак у нормалне услове пословања не дешава брзо као што су очекивали.

Већина продавница је у Кини затворена, и због тога ће падати продаја и зарада.

Такође се и фабрике за производњу iPhone уређаја враћају у нормалне токове спорије него што би требало, а то директно утиче на обим продаје.

Због Корона вируса отказани су мечеви у лигама различитих видео игара, отказан је MWC сајам у Барселони, и још много представљања нових уређаја.

Изгледа да је овај вирус поприлично погодио велике IT компаније чија се производња базира у Кини, тако да остаје да сачекамо прве финансијске извјештаје како би јасније видјели колику штету је изазвала ова епидемија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана